home-hero-alt

Redegjørelse for aktsomhetsvurdering

Herholdt Andersen AS ble etablert i 1912. I dag er Herholdt Andersen AS en del av Nimbus Group AB i Sverige. Vi driver virksomhet innen salg og service av fritidsbåter og påhengsmotorer. Ettermarked, reservedeler og tjenester innenfor båtopplag er også en stor del av virksomheten vår. Vi forhandler kjente merker fra seriøse internasjonale leverandører som Axopar, Yamarin, Buster, Brig, Flipper og Yamaha motorer

Bærekraftig forretningspraksis

I Herholdt Andersen AS jobber vi systematisk med å ta ansvar og for å fremme og sikre gode arbeids- og miljøforhold. Og stiller like strenge krav til våre leverandører.
Vi forplikter oss til å fremme og respektere menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold. Vi tar etisk handel og bærekraftig forretningspraksis på alvor.
Herholdt Andersen AS har etiske retningslinjer som er forankret i ledelsen, styre og våre ansatte og alle er udelt positive til intensjonene som bidrar til å fremme grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold.

  • Ærlighet og tillit
  • Engasjement og stolthet
  • Åpenhet og nulltoleranse for mobbing eller trakassering
  • Rutiner og HMS arbeid
  • Forpliktelse til ansvar for god drift og ivareta miljø, rettigheter og regler
  • Ansvarlige innkjøp og tett dialog med leverandører for å sikre verdikjeden

Vi er opptatt av at våre leverandører har gode retningslinjer for å sikre grunnleggende menneskerettigheter og verdige arbeidsforhold siden vi er avhengige av våre leverandører for å kunne utføre vårt arbeid og levere våre produkter til kundene.
Herholdt Andersen AS har nulltoleranse for brudd på menneskerettigheter som tvangsarbeid, barnearbeid og korrupsjon. Produksjon av våre produkter skal være i henhold til internasjonale og nasjonale lover og miljøforskrifter.
Åpenhetsloven trådte i kraft 1. juli 2022. Lovens formål er å fremme virksomheters respekt for grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold i hele verdikjeden og sikre allmennheten tilgang til informasjon.
Loven bygger OECDs retningslinjer for flernasjonale selskaper og FNs veiledende prinsipper for næringsliv og menneskerettigheter (UNGP), som er de internasjonale standardene på feltet og som også ligger til grunn for lignende lover i andre land og regelutvikling i EU.
Vårt arbeid etter åpenhetsloven skal være kontinuerlig, der det sentrale er å skape gode rutiner for aktsomhetsvurderingene og for å håndtere risiko og utfordringer som oppstår.
Vurdering gjøres ikke bare mot våre utenlandske leverandører, men også mot lokale leverandører av tjenesteytelser som IT, frakt, avfallshåndtering osv. Arbeidet med åpenhetsloven er forankret i Herholdt Andersen AS sitt styre og ledelse, og vi jobber etter OECD sin modell for aktsomhetsvurdering.

Kartlegging og risikovurdering

Aktsomhetsvurdering gjøres i tråd med OECD sine retningslinjer og baseres i hovedsak på leverandørenes egenerklæringer i form av dialog og tilbakemeldinger. Vi stiller strenge krav til våre leverandører.

Vi importerer i dag varer fra Europa (EU) og Scandinavia. Her er leverandørene underlagt EUs regelverk som i stor grad er likt med Norges. Vi kjenner alle våre leverandører godt gjennom mange års samarbeid. Vi kjøper også varer fra norske grossister som importerer fra sine varer Europa, Asia og USA. Disse leverandørene er anerkjente i markedet, og vi vet gjennom årelangt samarbeid hvilke krav disse stiller videre nedover verdikjeden.

Herholdt Andersen AS har etter beste evne vurdert faktiske og mulige negative påvirkninger i vår verdikjede og finner ikke at selskapet har forårsaket eller bidratt til negativ påvirkning gjennom våre aktiviteter. Risikoen for brudd vurderes til å være lav. Vi har leverandører som kan ha underleverandører i verdikjeden/ bransjer der avvik kan forekomme. Men på bakgrunn av at disse leverandørene er store, seriøse aktører både i Norge og EU vurderes risikoen relativt lav. Når det gjelder mulig negativ påvirkning for grunnleggende menneskerettigheter og andre arbeidsforhold, har vi identifisert at den største risikoen knytter seg til anskaffelse av arbeidstøy, IKT-utstyr, elektronikk og kjøretøy.

Internt har vi rutiner for HMS for ansatte – varslingssystem for avvik og alle meldte avvik følges opp. Vi jobber kontinuerlig med innkjøpsrutiner og fokus på etisk handel.

Dette er et kontinuerlig arbeid og vi vil utføre regelmessige aktsomhetsvurderinger og risiko for uregelmessigheter hos våre leverandører. Ved eventuelle uregelmessigheter vurderer vi alvorlighetsgrad og eventuelle konsekvenser og vil oppdatere informasjonene ved vesentlige endringer.

Per dags dato anser vi risikoen for brudd på rettigheter som liten i vår leverandørbase.

Informasjonskrav send skriftlig henvendelse til ph@herholdt.no